Όλοι έχουμε ακούσει από τους επαγγελματίες Υγείας ότι είναι καλό να παρακολουθούμε την αρτηριακή μας πίεση στο σπίτι. Η αλήθεια είναι, όμως, πως έχουμε πολλές απορίες!

«Πόσο συχνά να το κάνω; Υπάρχει σωστός τρόπος; Τι πιεσόμετρο χρειάζομαι;»

Στο σημερινό blog, η Novalis Vita λύνει όλες σας τις απορίες!

Αρχικά, μην το παρακάνετε! Δε χρειάζεται να μετράτε την πίεση σας καθημερινά παρά σε τακτά χρονικά διαστήματα, όπως, πχ, μία με δύο φορές τον μήνα, ιδανικά πρωινή ώρα.

Μπορείτε να την προγραμματίζετε σε συγκεκριμένη ημερομηνία, ώστε να σας γίνει συνήθεια και να μην τη ξεχνάτε!

Εν συνεχεία, αφιερώστε στη διαδικασία το χρόνο και την άνεση που απαιτείται. Καθίστε αναπαυτικά, με ίσια την πλάτη και χαλαρά τα δύο  πόδια σε μία καρέκλα, σε έναν ήρεμο χώρο. Αποφύγετε να καταναλώσετε φαγητό, φάρμακα, αλκοόλ ή νικοτίνη λίγη ώρα πριν από την μέτρηση!

Όσον αφορά στον εξοπλισμό, στο e-shop μας μπορείτε να βρείτε μία μεγάλη ποικιλία από πιεσόμετρα που καλύπτουν κάθε προτίμηση:

Υπάρχουν κλασικές επιλογές όπως το Πιεσόμετρο αναλογικό ROSSMAX GB αλλά και το Αναλογικό Πιεσόμετρο μπράτσου BP-AG1-30 από την εταιρεία Microlife.

Μπορείτε επίσης να διαλέξετε ανάμεσα σε μία ευρεία γκάμα από ηλεκτρονικά πιεσόμετρα αυτό που θα γίνει ο δικός σας σύμμαχος:

To bestseller Πιεσόμετρο μπράτσου ΟΜΙΛΩΝ BM 49 της Beurer διαθέτει φωνητική λειτουργία στα ελληνικά ενώ με το Πιεσόμετρο μπράτσου BM 28 θα βρείτε και οδηγό περιτύλιξης περιβραχιονίου.

Τα BP πιεσόμετρα της Microlife, όπως το A1 BASIC,το  A2 BASIC, το A3 PC, B2 BASIC και A6PC χαρακτηρίζονται από εξειδικευμένη τεχνολογία και καλή μνήμη.

Τέλος, το Πιεσόμετροψηφιακό μπράτσου Omron M2 Basic είναι κλινικώς πιστοποιημένο και το Πιεσόμετροψηφιακό μπράτσου ROSSMAX X5 AFIB ανιχνεύει πέντε (5) διαφορετικές μεταβλητές (Αρρυθμίας, Κολπικής Μαρμαρυγής, PC, Κίνησης & Περιχειρίδας).

Τώρα η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης γίνεται παιχνίδι με τη Novalis Vita!